Se for deg den siste konferansen du deltok på. Hvordan holdt du deg oppdatert på programmet? Når hadde du behov for å kikke på det, og hvor ofte? Brukte du en papirutskrift eller mobilen/tableten?

På min siste konferanse leste jeg gjennom programmet i forkant av konferansen, men jeg hadde ofte behov for å ta fram programmet og sjekke blant annet tidspunkt, rom/sal og selvfølgelig foredragsholder og tittel på foredraget. Jeg hadde både behov for en oversikt over hva som foregikk akkurat den dagen, samtidig som jeg trengte å sjekke raskt hva som var neste punkt på programmet, og ikke minst avgjøre hva jeg ville gå på . Denne avgjørelsen ble også tatt i siste liten, med en kaffekopp i hånden samtidig som jeg pratet med andre deltagere. Designet for konferanseprogammet fungerte dårlig på mobil. Det var ikke mulig å se de ulike sporene sammen med sted og klokkeslett uten å scrolle, og jeg mistet oversikten ganske fort. Etter å ha forsøkt med mobilen en liten stund gikk jeg over til utskriften av programmet som jeg hadde fått utdelt. Utskriften ble en fast følgesvenn begge dagene konferansen pågikk.

Under er noen eksempler på hvordan programmene til noen kjente og kjære konferanser ser ut på mobil:

Noen konferanseprogram på mobil

Vi var flere i UX-gruppa i Computas som følte på den samme frustrasjonen, og da vi kom tilbake til kontoret bestemte vi oss for å se nærmere på denne vanskelige designutfordringen:

Hvordan kan vi lage et responsivt design for konferanseprogram som er så bra at vi ikke lenger ønsker å bruke programmet på papir, men foretrekker mobilen?

Vi hadde en liten workshop og introduserte følgende behov/krav for et godt program:

 • Gi en god oversikt
 • Kunne vise minst 3-4 parallelle spor
 • Utnytte mulighetene for portrett-  og landskapsvisning
 • Støtte variabel lengde på sesjonene
 • Vise følgende elementer (ikke nødvendigvis samtidig)
  • Tidspunkt
  • Navn på foredragsholder
  • Tittel på foredrag
  • Beskrivelse av foredrag
  • Sted (rom/sal)
  • Eventuelt bilde av foredragsholder

Basert på disse behovene lagde vi noen raske skisser på papir som vi deretter delte og presenterte for hverandre. Skissene skal vi detaljere og legge ut her på bloggen.

Vi så raskt at dette var et tema vi hadde mange (og ulike) meninger om, og dette fikk oss til å tenke at det sannsynligvis kan engasjere flere konferansedeltagere der ute. Derfor vil vi gjerne invitere flere til å delta for å lage et design for konferanseprogram på mobil!

Hvordan ville du løst dette?

 

Bånn i bøttaDårligHelt greitBraDritbra! (Antall stemmer: 6 Gjennomsnittscore 4.00 av 5)
Loading ... Loading ...

2 Responses to “Hvordan kan vi få bedre, responsive konferanseprogram?”

 1. Arnt Maasø Says:

  Interessant innlegg, som jeg er spent på å se oppdatering på. For dette er noe mange har nytte av. Da jeg var på SXSW i mars ble jeg utrolig imponert over deres festival app, som ikke bare gjorde det mulig å holde oversikt over 3-4 parallelle sesjoner, men 70-80… Og det som gjorde dette mulig var to funksjoner som mangler i ‘krav specken’ deres ovenfor: 1) søk (og nøkkelord) 2) egne favoritter / stjerning av enkeltbegivenheter.

  Anbefaler dere å ta en kikk på den (funker også på mobil web). Så forresten at by:Larm hadde en lignende variant i februar (men ikke like god).

  Bra? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Ram Yoga Says:

  Takk for tips, Arnt!

  Bra? Thumb up 0 Thumb down 0